Uogų tartas su plikytu kremu

2018-07-09
Kaip pasiilgau namų virtuvės! Ta proga (ir kadangi vakar turgelyje buvau) – uogų tartas 🍓🍒
26 cm skersmens tartui reikės:
250 g miltų
125 g kambario temperatūros sviesto ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti
50 g cukraus pudros
1 L dydžio kiaušinio trynio
30 ml šalto vandens
Žiupsnelio druskos
Plikytam kremui:
500 ml pieno
100 g trynių
125 g cukraus
30 g miltų
30 g kukurūzų krakmolo
40 g sviesto
0,5 arbatinio šaukštelio vanilės pastos
Žiupsnelio druskos
Papuošimui:
400 g uogų
50 g abrikosų džemo
1. Trynį plakikliu sumaišome su vandeniu.
2. Cukraus pudrą sumaišome su miltais, druska ir įminkome mažais gabaliukais pjaustytą sviestą. Kai gauname smėlio konsistencijos tešlą, įpilame trynį ir minkome iki vientisos masės, ją dedame į maistinę plėvelę ir mažiausiai 30 minučių į šaldytuvą.
3. Atšalusią tešlą iškočiojame iki reikiamo pločio, atsargiai dedame į sviestu pateptą formą, subadome šakute dugną ir dar 10 minučių dedame į šaldytuvą.
4. Pirmas 12 minučių kepame 200 C laipsnių orkaitėje ant tarto pakloję sviestinį popierių su pupelėmis, makaronais, grikiais ar kitais biriais produktais, kurie leis tarto dugnui iškepti lygiam, o patys nesudegs ir nepakeis formos.
5. Sekančias 15 – 20 minučių kepame 180 C laipsnių orkaitėje nuėmę sviestinį popierių.
6. Gaminame konditerinį kremą. Užverdame pieną.
7. Dubenyje ranka išsukame trynius su cukrumi, į gautą masę supilame miltus, krakmolą ir druską.
8. Į karštą pieną supilame trynių ir miltų masę, toliau kaitiname iki vientisos, reikiamos konsistencijos masės. Įmaišome vanilę. Nuėmę nuo kaitros, įmaišome sviestą. Šis kremas lengvai gali prisvilti, todėl reikia nuolat maišyti. Jei jis gaminamas iš vakaro, pagaminus reikėtų uždengti ne indą, kuriame jį laikysite, o maisto plėvelę prispausti prie pat kremo, kitaip susidarys luobelė, kurią teks nugraibyti ir išmesti.
9. Ant iškepto tarto išspaudžiame kremą, sudėliojame nuplautas ir nusausintas uogas. Abrikosų džemu, kurį reikėtų šiek tiek praskiesti vandeniu, konditeriniu teptuku patepame uogas. Tam, kad blizgėtų ir būtų dar skaniau bei kad uogos greitai nesudžiūtų.