Saldžiai aštrus triušienos troškinys

2020-07-23
Kai gražu akims, tai ir skaniau valgosi. Saldžiai aštrus triušienos troškinys.
2 asmenims reikės:
200 g triušienos juosmeninės dalies filė;
200 ml kokosų pieno;
1 kukurūzų burbuolės;
1 šakelės rozmarino;
0,5 aitriojo pipiro;
100 g basmati ryžių;
Česnako miltelių;
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
0,5 laimo sulčių;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių. Triušienos filė juostelėms nupjaustome baltąsias kremzles, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome česnako milteliais, druska bei pipirais. Į orkaitėje kepti tinkamą indą įpilame pusę kokosų pieno, sudedame triušieną. Triušieną apibarstome nuo kukurūzo burbuolės nupjautais kukurūzais, smulkiai pjaustyto aitriojo pipiro gabaliukais ir užpilame likusią kokosų pieno dalį. Uždengę dangčiu arba folija dedame į orkaitę 35-40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, atidengiame kepimo indą, įmetame rozmarino šakelę ir įjungiame apipūtimo funkciją. Atskirame puode, pasūdytame vandenyje, išverdame ryžius. Serviruojame ant ryžių sudėdami iškepusią triušieną su kukurūzais, užpilame likusį kokosų pieno padažą, o visą patiekalą apšlakstome laimo sultimis.