Rizotas su baravykais

Šventė mano virtuvėje 🍁🍄🧅🍚

Rizotas su baravykais.

2 asmenims reikės:

0,5 raudonojo svogūno;
100 ml baltojo vyno;
1 šakelės čiobrelio;
50 g ghee sviesto;
1 l daržovių sultinio;
250 g risotto ryžių;
2 vidutinio dydžio baravykų;
Druskos ir pipirų pagal skonį.

Smulkiai supjaustytą svogūną apkepiname su sviestu. Įpilame ir nugariname vyną, tuomet įpilame sultinį, pakaitiname ir supilame ryžius. Virti teks apie 20 minučių, bet nepamirštame karts nuo karto pamaišyti.

Atskirai pakepiname supjaustytus baravykus su sviestu, čiobreliais, druska ir pipirais. Kai ryžiai jau beveik beveik paruošti, sudedame baravykus.
Rizoto ryžiai turi būti viduje kietoki, baravykai dėl pakepimo bus traškūs, o Italijos gastronomijos žinovas ir gurmė Paulius Jurkevičius neleidžia rizoto barstyti parmezano sūriu, tad būkime ir mes gastronomiškai pažengę ir to nedarykime 🙂

Skanaus, grybautojai!