Baklažanas | triušiena | našlaitės

Receptai

Triušiena įdarytas baklažanas

2020-07-16 Aš esu labai ne prie žemės, t.y. nemėgstu sodinti, kapstytis, o ypač ravėti. Žolių ir piktžolių tarp trinkelių naikinimas man atrodo visiškas Sizifo darbas, baisiausias nesusipratimas. Tačiau niekas nenugalės maisto mylėtojos noro užsiauginti savo valgomų gėlių Su didžiais užmojais, kaip su daugeliu svajonių, smagi tik pradžia ir pabaiga. Jei ji sėkminga. Kelias link tikslo […]

Daugiau
Baklažanburger’is

2020-07-14 Dar viena burgerio be bandelių versija Baklažanburger’is su brandintos jautienos maltiniu. 1 mėsainiui reikės: 1 pak. sausai brandintos jautienos maltinio mėsainiams; 1 riekelės sūrio Gouda; 2 riekelių baklažano; 1 riekelės pomidoro; Žiupsnio sezamo sėklų; Barbekiu padažo; Druskos ir pipirų pagal skonį. Ant grilio kepame jautienos maltinius kartu su baklažanu. Apibarstome druska ir pipirais. Kai […]

Daugiau
Jautienos didkespnis lavaše

2020-07-10 Kebabu šio patiekalo nepavadinčiau, nors užuominų ir yra Jautienos didkepsnis lavaše 1 asmeniui reikės: 1 lavašo; 1 vnt. sausai brandinto jautienos paslėpsnio didkepsnio (Flank stake); Kelių riekelių raudonosios paprikos; Įvairių salotų; 30 g ožkos sūrio; 0,5 laimo; 2 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto; 1 skiltelės česnako; Druskos ir pipirų pagal skonį. Didkepsnį iš abiejų pusių […]

Daugiau
Brandintos jautienos išpjovos iešmeliai

2020-07-28 Grilius kūrenasi non-stop Grilyje kepti sausai brandintos jautienos išpjovos iešmeliai 1 asmeniui reikės: 1 pak. sausai brandintos jautienos išpjovos iešmelių (tinderloin); 1 šakelės rozmarino; 2 daržovių iešmelių (baklažanas, pomidoras, geltonasis persikas); 1 valgomojo šaukšto balzamiko padažo; Druskos ir pipirų pagal skonį. Daržovių ir mėsos iešmelius apibarstome druska ir pipirais. Ant jautienos iešmelio uždedame rozmarino […]

Daugiau
Vanilinė latė

2020-06-30 Šaltos kavos? Vanilinė latte. Iš tiesų ruošiau ją iš vakaro – išsiviriau kavą, ištirpinau pusę šaukštelio cukraus, šiek tiek vanilės grūdelių iš ankšties, atvėsinau kambario temperatūroje, o nakčiai į šaldytuvą. Ryte belieka suplakti su pienu ir ledukais

Daugiau