2019-08-09
Įdomus ir sotus vieno kąsnio užkandis
Su filo tešla dirbau pirmą kartą. Ir man labai patiko! Ji jau paruošta popieriaus plonumo lakštais, itin lengvai pjaustosi, nesudėtinga iškepti, o rezultatas stulbinantis! 

Šiuos filo tešlos užkandukus ruošiau su vidutiniškai kepto jautienos steiko gabaliukais
, aštriu mango čili čiatniu ir spanguolių padažu.

Filo tešlą atšildome pagal nurodymus ant pakuotės, susipjaustome norimo dydžio gabaliukais, pavilgome riebalais: lydytu sviestu, alyvuogių ar kokosų aliejumi, kas ką labiau mėgsta. Sluoksniuojame keliais sluoksniais, sudedame į keksiukų formą ir kepame 180 C laipsnių temperatūroje iki 16 min arba kol sustingsta ir šiek tiek paruduoja.
P. S. Su skystais produktais filo tešlos geriau ilgai nelaikyti, praranda traškumą ir gali suplyšti.
