Avokadas | krevetės | KETO

Užkandžiai

Krevetėmis įdaryti avokadai

2020-03-14 Šis patiekalas tinka KETO mitybos besilaikantiems. Šiek tiek gerųjų riebalų Tiek avokadas, tiek krevetės neturi skonio, todėl krevetėms nepagailėkite česnako miltelių, pipirų ir druskos, o visam deriniui citrinos sulčių

Daugiau
Gigantiškas panini

2020-02-03 Šiam gigantiškam panini idėją nusikopijavau nuo Žvėryno PUB’as ( tikiuosi, labai nesupyks ) 1 pusmetrio ilgio panini reikės: Mažiausiai dviejų valgytojų 2 vnt. antienos filė; 30 g lapinių salotų; 60 g korėjietiškų morkų (tarkuotų, marinuotų su actu ir česnakais); Saujelės sūdytų ir pakepintų žemės riešutų; 1 pailgos itališkos duonos kepalo (tiktų ir prancūziškas batonas); […]

Daugiau
Filo tešla su steiko gabaliukais

2019-08-09 Įdomus ir sotus vieno kąsnio užkandis Su filo tešla dirbau pirmą kartą. Ir man labai patiko! Ji jau paruošta popieriaus plonumo lakštais, itin lengvai pjaustosi, nesudėtinga iškepti, o rezultatas stulbinantis! Šiuos filo tešlos užkandukus ruošiau su vidutiniškai kepto jautienos steiko gabaliukais , aštriu mango čili čiatniu ir spanguolių padažu. Filo tešlą atšildome pagal nurodymus […]

Daugiau
Tzadziki

Tikros graikės pagirtas graikiškas tzadziki. Laikykitės recepto ir viskas bus čiki 400 g graikiško jogurto; 3 vidutinio dydžio trumpavaisiai agurkai; Sauja šviežių krapų; 3 skiltelės česnako; Druskos ir pipirų pagal skonį; Mini pitos duonelės. Burokine tarka sutarkuojame nuluptus agurkus (galima aišku ir nelupti, tik tuomet iškart ir suvartokite, nes sekančią dieną gali apkarsti), nuspaudžiame skystį, […]

Daugiau
Gvakamolė

2019-05-07 Gvakamolė, kai šiek tiek atsibosta kulinarinio paveldo lietuviški užstalės valgiai Aš naudoju šaldytus avokadus. Kaip vienas šefas pajuokavo, avokadai būna trijų rūšių: prinokę, mediniai ir šaldyti Priklausomai nuo avokadų kiekio, įdedu labai smulkiai pjaustyto prinokusio pomidoro, šalotinio svogūno ir laimo sulčių. Šalia, žinoma, kukurūzų traškučiai. Vamos, amigos!

Daugiau