Triušiena įdarytas baklažanas

2020-07-16
Aš esu labai ne prie žemės, t.y. nemėgstu sodinti, kapstytis, o ypač ravėti. Žolių ir piktžolių tarp trinkelių naikinimas man atrodo visiškas Sizifo darbas, baisiausias nesusipratimas. Tačiau niekas nenugalės maisto mylėtojos noro užsiauginti savo valgomų gėlių 🌷🌺🌻
Su didžiais užmojais, kaip su daugeliu svajonių, smagi tik pradžia ir pabaiga. Jei ji sėkminga. Kelias link tikslo dažniausiai nebūna rožėmis klotas tsakant 😳
Nasturkės neatlaikė perlaistymo/ nedalaistymo/ nepersodinimo/ lauko sąlygų. Tačiau našlaitės! Iš kokių 30 pasodintų sėklų 27 sudygo, persodintos buvo gal 10, o mano gėlininkės diletantiškumą atlaikė 5 krūmeliai. Jais ir puošiu savo patiekalus. Ir laikau tai sėkminga pabaiga, nes jūs tik pasižiūrėkite – koks grožis! 😍🤩
Triušiena įdarytas baklažanas su jogurto padažu
2 asmenims reikės:
  • 250 g šviežios smulkintos triušienos;
  • 1 baklažano;
  • 50 g ožkos sūrio;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 1 saujos granato sėklų;
  • 2 valgomųjų šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Valgomų gėlių papuošimui.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių. Baklažaną perpjauname pusiau, valgomuoju šaukštu išskopiame šiek tiek baklažano vidaus, pašlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais. Išskoptą baklažaną sumaišome su malta triušiena, druska, pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Baklažaną įdarome triušienos faršu, apibarstome ožkos sūriu ir kepame orkaitėje 40 minučių, o likus 10 minučių įjungiame apipūtimo funkciją. Į natūralų jogurtą įspaudžiame citrinų sultis, išmaišome, juo apipilame lėkštę. Ant jogurto padažo serviruojame iškepusį įdarytą baklažaną, apibarstome granato sėklomis bei puošiame valgomomis gėlėmis.