Sūdyta | lašiša | receptas

Užkandžiai

Sūdyta lašiša

2018-06-03 Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius! Ingredientai: 500 g šviežios lašišos (be odos); 250 g cukraus; 250 g jūros druskos; 25 ml aliejaus; 25 g stipraus alkoholio (degtinės, džino ar romo, […]

Daugiau
Burokėlių karpačio

2018-04-30 Žiūrėjau prof. Unikausko laidą (o taip!) apie super daržovę – burokėlį. Nusprendžiau pati pasikrauti vitaminų, mineralinių medžiagų, prasivalyti kraują ir smegenis . Burokėlių karpačio su kietuoju parmezano sūriu ir pakepintomis kedrinėmis pinijomis. Dėl kepintų riešutų, beje, teorijos stipriai išsiskiria. Dietologai kepti riešutų nerekomenduoja dėl juose įvykstančių reakcijų ir net įspėja, kad tai kenkia sveikatai. […]

Daugiau
Pusryčių sumuštinis

2018-05-09 Viskas! Kūdinuosi. Kulinarijos kursų metu priaugau 2 kg, tad dabar reikia prisiminti, ką išmokau Vaidos Kurpienės „Sulieknėk sveikai“ video pamokų metu. Pasak jos, jei jau vartoti duoną, tai tik pilno grūdo. Šiuo atžvilgiu, aš truputį sugriešysiu, o jūs dar turite galimybę pasitaisyti Juodos ruginės duonos sumuštinis su avokadu, putpelių kiaušiniais.  

Daugiau
Pomidorai su mocarela

2018-05-02 Buivolių pieno mocarelos sūrio ir Costo Di Pachino pomidorų santuoka dar niekada nebuvo tokia sėkminga, kaip šį kartą – palaiminta lauktuvėmis SAU iš Islandijos – juodąja lavos druska.  

Daugiau